sâmbătă, 4 septembrie 2010

7 Secrete pentru un site de succes

Daca doresti ca site-ul tau sa atinga obiective destinate, numarul vizitatorilor sa creasca, sa ajungi in topul motoarelor de cautare pe internet, ar trebui sa acorzi atentie la fiecare detaliu. Trebuie sa fii sigur ca site-ul este in curs de dezvoltare in mod eficient. In continuare voi descrie 7 secrete simple pentru un site de succes.

1. Nu folositi pagina de bun venit

Pagina de bun venit – este o pagina, pe care uneori intri, cand doresti sa intri pe un site. Ea are de obicei o imagine colorata si o invitatie de a intra pe site cu mesajul ”Bine ai venit” sau ”Intra”. Evita aceste pagini – de fapt ele irita vizitatorii si ii departeaza de site-ul tau. Vizitatorii ar trebui sa vada continutul site-ului dintr-o privire.

2. Nu utilizati anunturi excesive

Marea majoritate vizitatorilor ingnora reclamele de pe site-uri web. Incearca in loc de banere nerelevante sa utilizezi materiale interesante si de calitate si reclama discret incorporeaza in ele. Ca rezultat, vizitatorii vor da clic pe link-uri, cu placere.

3. Navigatia pe site trebue sa fie simpla si usor de inteles

Trebuie sa faci navigatia astfel, incat chiar si un copil sa poata naviga pe site-ul tau. Evita meniuri drop-down. In cazul in care vizitatorii nu vor intelege cum sa navigheze pe site, ei vor pleca pur si simplu.

4. Vizitatorii ar trebui sa fie constienti de sectiunea in care se afla

Cand un vizitator face cateva clicuri mai adanc in site-ul tau, asigura navigatia asfel, ca el sa inteleaga in care sectiune se afla. Va fi mai usor sa gaseasca informatii pe site si eventual, vei obtine o crestere a vizitatorilor si vizualizari de pagini.

5. Textul trebuie sa fie usor de citit

Desparte textul in paragrafe mici. Daca pagina are o multime de text, imparte in blocuri mici, altfel vizitatorii vor pleca pur si simplu.

6. NU utilizati sunete pe site

In cazul in care un vizitator ramane pe site-ul tau, pentru a citi lucruri interesante, nu utiliza un sunet sau o melodie, astfel poate sa-l deranjeze. Daca totusi doresti sa utilizezi efecte de sunet, asigurate ca vizitatorul poate controla volumul sau complet sa-l dezactiveze.

7. Incercati sa potriviti site-ul dupa standarde web

Trebuie sa faci site-ul tau, astfel incat acesta sa fie conform standardelor web acceptate si sa afiseze corect in browsere diferite. Daca site-ul arata foarte bine in Internet Explorer, dar nu este afisat corect in Firefox sau Opera, vei pierde o multime de vizitatori.

Urmeaza aceste sapte elemente simple si vei face site-ul de calitate foarte mare, eficient si mai util pentru vizitatori.

Un comentariu: