marți, 27 iulie 2010

Plata prin SMS: un instrument ideal de monetizare a site-ului

     
          Esti decis sa incepi sa monetizezi accesul la serviciile oferite de site-ul tau? Sau pur si simplu nu te-ai decis prin ce metoda sa-ti vinzi online produsele? Iata mai jos beneficiile unice ale unui sistem rapid si facil: platile prin SMS.

1. Rapiditate
Plata prin SMS dureaza cateva secunde

2. La indemana oricui
Practic oricine poate plati prin SMS. Ai o piata de 21 de milioane potentiali clienti (21 de milioane SIM-uri declarate), care au mereu in imediata apropiere mijlocul de plata (telefonul mobil).
 
3. Anonim- fara colectare de date personale
Clientii nu mai sunt reticenti cum se intampla in cazul platii cu cardul, fiindca nu-si dezvaluie datele personale si de cont.

4. Nu este nevoie de cont bancar sau de card
Plata serviciului/ produsului achitat apare doar pe factura fiscala emisa de catre operatorul de telefonie mobila. Daca utilizatorul tau poseda o cartela prepaid, banii ii sunt retinuti instant.

5. Siguranta
Risc de frauda scazut. Nimeni nu poate folosi alt telefon mobil pentru a plati, decat daca ii este pus la dispozitie de catre posesor.

Cui se adreseaza? 
Furnizorilor de licente software, flori, tricouri, gadgeturi etc sau pur si simplu celor care doresc sa-si monetizeze accesul la serviciile de pe site. De asemenea, mobilpay.ro reprezinta solutia celor care doresc sa atraga rapid multi sustinatori pentru dezvoltarea comunitatii si a diverselor proiecte.

Cum functioneaza?
Functionarea serviciului de plati este extrem de simpla si nu presupune cunostinte deosebite. De exemplu, solutia mobilpay™ de la Netopia Sistem, implementata in peste 80% dintre site-uri romanesti cu servicii de plata prin SMS, vine ca un plug-in usor de integrat si operat, indiferent de platforma utilizata.

Se implementeaza in 2 pasi: 
      1. Deschizi un cont:
Orice persoana juridica sau persoana fizica autorizata isi poate deschide gratuit un cont. Va avea acces la informatii personalizate pentru a i se asigura confidentialitatea si securitatea datelor.

     2. Adaugi servicii
Aferent conturilor abia create, trebuie sa adaugi servicii conform planului tarifar urmarit, la valori de plata de 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,15 si 20 Euro (disponibile la operatorii Vodafone, Orange si COSMOTE).

Ai rapoarte detaliate!
Permanent vei putea vedea rapoartele de vanzari in timp real, pentru a iti crea o imagine exacta a situatiei contului, indiferent de numarul de servicii on-line sau produse operate. Acestea se pot agrega dupa zi, luna, an sau perioada, dar si dupa serviciul sau produsul vandut. De asemenea, beneficiezi si de statistici despre cumparatori, cum ar fi frecventa, rata de succes si multe altele. Iar pentru plati recurente, clientii pot fi notificati automat cand le expira subscriptia, urmand ca plata sa fie initiata numai atunci cand acestia doresc.Cat costa?
Deschiderea unui cont este si va ramane gratuita. De asemenea, nu exista costuri pentru servicii lunare de intretinere. Costul serviciului este reprezentat de un comision la tranzactie. Astfel, pentru valorile de la 3 la 10 Euro, respectiv pentru cele de 15 si 20 Euro, comisionul este fix, de 1.20 Euro pe tranzactie reusita, indiferent de valoarea acesteia sau de numarul de tranzactii efectuate intr-o perioada de timp. Ce inseamna asta: dintr-un tarif de 10 Euro vei incasa fix 8.80 Euro (transformati in RON la cursul oficial). Pentru valorile de 1 si 2 Euro, comisionul este procentual la nivelul tuturor operatorilor: 65% pe tranzactie.
Nu uita ca primele 2 luni de contract, ai comision 0 la plata prin SMS.

Nu esti convins?
Atunci trebuie sa stii ca peste 600 de site-uri din Romania folosesc deja plata prin SMS ca metoda de comercializare a produselor si serviciilor, iar in 2010 se estimeaza ca inca 250 de portaluri vor apela la acest sistem. 

Pentru mai multe detalii vizitati http://www.mobilpay.ro/

Pentru a ajuta acest blog, dati macar un click pe reclamele adsense. Va multumim 

Un comentariu: